Ejdrar - en härlig syn som möter den som skådar i Värmdö skärgård. Foto: Hans Bister
Ejdrar - en härlig syn som möter den som skådar i Värmdö skärgård. Foto: Hans Bister

Välkommen till Värmdö Fågelklubb

Klubben för alla som är intresserade av fågellivet på Värmdö och vill skåda fågel här.

Aktuella programpunkter

Läs vårprogrammet i sin helhet här

Lördag 1 – lördag 29/2. Krysstävling på Värmdö fastland - Martin Olgemar i ledningen!
Ta del av resultatet efter tredje tävlingsveckan här. Martin har hittills sett 58 arter. Totalt sett har 72 arter setts under tävlingens första tre veckor!

Vandringspriset - en strandskata. Vandringspriset - en strandskata.

Det är alltså en individuell tävling, där det gäller att under en hel månad se eller höra så många fågelarter som möjligt på Värmdö fastland inklusive hela Kovikstippen (även den del som ligger i Nacka kommun) och alla delar av Värmdö som kan nås utan båt. Vandringspris till den som ser eller hör flest arter. Ansvarig: Håkan Steen, hakansteen(at)yahoo.se.
Vi har fått frågan om fåglar som befinner sig utanför Värmdö (fastlands) kommungräns får räknas. Ja - förutsatt att man själv befinner sig innanför gränsen. Det är alltså det man ser och hör från den plats "där stövlarna står" som räknas!

Som medlem får du vårt nyhetsbrev och annan information via e-post. Och varmt välkommen till våra aktiviteter!

För att bli medlem fyll i formuläret som finns här och betala 50 kr (förslag finns till årsmötet om ändrad avgift). Gå gärna med i vår Facebookgrupp också. Vi finns även på Instagram.

Senaste obsarna på Värmdö

Direktlänk till de senaste fågelobsar på Värmdö som rapporterats i Artportalen: klicka här.  

Senaste nyhetsbrevet

Nyhetsbrev nr 1 2020
Följ också nyhetsflödet på klubbens Facebooksida.

Hur många arter kan du hitta i februari?

Från och med i år anordnar klubben en årlig krysstävling som går ut på att hitta så många arter som möjligt på Värmdö fastland under vintermånaden februari! Du är väl med? Läs mer ovan och under Program

Tallbitsinvasion pågår - ut och spana!

Tallbitar ses under denna vinter både i Värmdö och på andra håll i landet. Det var länge sedan vi hade en sådan invasion! Tallbitar drar sig söderut när födan uppe i norr inte räcker till och ses ofta kalasa i rönnbärsträd. Rapportera gärna dina obsar av tallbit i Artportalen! Bilderna av tallbitarna (hanne/honfärgad) är tagna av Niclas Ahlberg/N. 

loading...