Föreningen

Värmdö Fågelklubb finns för dig som vill följa fågellivet i Värmdö kommun och skåda fågel tillsammans med andra.

Vi anordnar exkursioner, innekvällar m.m. och vill på så sätt öka fågelintresset bland våra medlemmar och allmänheten

Vi samarbetar med Värmdö kommun på olika sätt, bl.a. har vi jobbat mycket tillsammans kring restaureringen av Hemmesta sjöäng. Vi svarar på remisser, ger råd i fågelskyddsfrågor osv.

Framför allt har vi väldigt roligt - att skåda fågel tillsammans är kul!

Vill du bli medlem? Gå till sidan Bli medlem. Medlemskapet är gratis. Några gånger om året får du ett nyhetsbrev per e-post. 

Vi är i dagsläget över 300 medlemmar i klubben. 

Arbetsgruppen

På sidan Arbetsgruppen ser du vilka vi är som arbetar med Värmdö Fågelklubb. Där finns också mejladresser till var och en. Vi jobbar alla helt ideellt.

Mejla föreningen (Värmdö Fågelklubbs mejladress är info(at)varmdofagelklubb.se).

Mejla medlemsansvarig (adressen är medlem(at)varmdofagelklubb.se).

Etiska rådgivare

Det är viktigt att inte orsaka störningar för vare sig fåglar eller människor när man skådar. Om du t.ex. upptäcker en sällsynt art och vill larma ut den på Bird Alarm, kontakta gärna någon av våra etiska rådgivare först: Mats Nilsson, tel. 070-888 84 98 eller Yvonne Blombäck, tel. 070-797 76 20. Club300s etiska riktlinjer finns här

Dokument

Vår historia

I slutet av 70-talet bildade ett antal Värmdöskådare en ideell förening, Wermdö Ornitologiska Förening. Föreningen växte snart till ett 100-tal medlemmar.
Ett av målen med föreningen var att till en början att bevaka höststräcket på Vishamnsberget. Rapporter från sträcket publicerades först i årsrapporter och sedan i speciella utskick. Den kontinuerliga sträckbevakningen upphörde så småningom.

Naturvård på Värmdö, med fåglar i fokus, var också ett viktigt mål för föreningen och har varit det sedan dess.

2013 ombildades Wermdö Ornitologiska Förening till Värmdö Fågelklubb, utan styrelse men med en arbetsgrupp som driver och ansvarar för verksamheten.

Fiskmåsar. Foto: Bee Thalin

Köp en dekal till bilen,
cykeln och tubkikaren!

Klubben har tagit fram dekaler med vår fina logotype med strandskatan (se ovan t.v.). De säljs på inneträffar och exkursioner och kostar en tjuga styck. Ta gärna med jämna pengar!

Läs artikeln om VFK
i Fåglar i Stockholmstrakten!

I nr 2 2016 av Stockholms Ornitologiska Förenings tidskrift finns ett reportage om oss:

StOF är den regionala föreningen i Stockholmstrakten. Bli medlem där också! Det kostar bara 150 kr. Då får du också fyra nummer av tidskriften per år. Läs mer på www.stof.nu