Artrally med sammanlagt 55 arter

Så många olika arter såg de sex lag som tävlade i det traditionsenliga artrallyt i år. Lördag 12 januari 07.00 gick startskottet och 16.00 skedde målgången på O´Learys i Gustavsberg där lagen åt en gemensam middag och hade artgenomgång. Lag Long Johns Sparrows (Tom Arnbom, Martin Olgemar och Måns Grundsten) vann med hela 49 arter. Men alla lag upplevde det som ovanligt "svårjobbat" i år, och arter som annars brukar ses - som sidensvans och storskarv - lyste med sin frånvaro helt. Roliga obsar var smådopping, varfågel, salskrake och mindre hackspett. Alla lag kryssade stjärtanden som håller till i Gustavsbergs hamn sedan 6 januari. 

Skål för en fin tävlingsdag! Foto: Martin Olgemar
Skål för en fin tävlingsdag! Foto: Martin Olgemar

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter