Novemberrally med totalt 65 arter

Trots gråväder lyckades lagen som deltog i Värmdö Fågelklubbs novemberrally se 65 fågelarter. Fem lag deltog i två klasser: Fröjd, Pippilotterna, Fotokryzzarna, Long John's Sparrow och Solökvisten.

En stor del av Värmdös fastland besöktes. Troligen sågs två nya arter för novemberrallyt: snösparv och sparvuggla. Andra höjdpunkter var skäggmes (Kolström och Oxön), kungsfiskare, storlom, skäggdopping, rödvingetrast, vattenrall, varfågel och sävsparv.

Lag Fröjd (Per Åsberg och Niklas Westermark) vann med 55 arter.

Här är den totala fågellistan: knölsvan, sångsvan, snatterand, bläsand, gräsand, kricka, vigg, knipa, storskrake, storlom, skäggdopping, gråhäger, storskarv, sparvhök, duvhök, havsörn, vattenrall, sothöna, fiskmås, havstrut, gråtrut, tamduva, ringduva, kattuggla, sparvuggla, kungsfiskare, mindre hackspett, större hackspett, gröngöling, spillkråka, varfågel, nötskrika, skata, kaja, kråka, korp, sidensvans, svartmes, tofsmes, blåmes, talgoxe, skäggmes, stjärtmes, kungsfågel, gärdsmyg, nötväcka, trädkrypare, koltrast, björktrast, rödvingetrast, rödhake, gråsparv, pilfink, bofink, stenknäck, domherre, grönfink, gråsiska, större korsnäbb, mindre korsnäbb, steglits, grönsiska, gulsparv, sävsparv och snösparv.

Tom Arnbom
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter