Vandringspriset utdelat vid lyckad skådarpub

Nu har klubben äntligen kunnat dela ut det nyinstiftade vandringspriset till den medlem som vann Februariracet – som var en nyhet för året i klubbens program och blev en klar succé med 19 tävlande.

Vinnaren, Carl Bredberg, skulle egentligen ha tagit emot sitt pris den 23 mars, det datum vi ursprungligen satt för skådarpuben. Men corona-eländet satte stopp för detta – i över ett halvår. Den 1 oktober kunde vi i alla fall träffas för utdelning av priset, men med ordentliga corona-avstånd mellan oss, på Bridge 77 i Gustavsberg. Det blev också en väldigt trevlig pubkväll, så helt klart kommer klubben att anordna fler skådarpubar!

Carl vann Februariracet med 66 arter – en art mer än Martin Olgemar, som länge låg i en betryggande ledning men så att säga snubblade på målsnöret.

Klubbens ordförande Eva Stenvång Lindqvist delade ut priset och konstaterade i sitt tal till vinnaren att något som präglade tävlingen var den kamratliga anda som rådde. Deltagarna rapporterade flitigt i Artportalen, vilket ökade möjligheterna för andra tävlande att plocka in fler arter, och generösa informationsutbyten skedde också i fält.

Håkan Steen har skrivit en trevlig sammanfattning av rallyt, med resultatsammanställning, som du hittar här.

Fyra av de tävlande i Februariracet fanns med under kvällen. Förutom Carl Bredberg: Eva Stenvång Lindqvist (52 arter), Sven Faugert (48 arter) och Petra Wahlgren (37 arter).

En glad Carl Bredberg tar emot vandringspriset. Foto:: Sven Faugert
En glad Carl Bredberg tar emot vandringspriset. Foto:: Sven Faugert

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter