Rapportera ejdrar i Norra Baggensfjärden!

Ejdrarna minskar ju sedan flera år i Stockholms skärgård. Det verkar som om de av olika skäl nu håller på att lämna sina främsta häckningsområden i ytterskärgården och flyttar in till mellan- och innerskärgården. De senaste åren tycks de öka bland annat i norra delen av Baggensfjärden. Allt fler syns till exempel i närheten av Västra Ekedelsholmarna, som ligger strax utanför Farstabron.

Vi i Värmdö Fågelklubb vill gärna få en bättre bild av utvecklingen. Och om det behövs tar vi upp en diskussion med kommunen om eventuella skyddsåtgärder. Därför är vi tacksamma om du som ser ejder i det området rapporterar både till oss (mejla Tom Arnbom, tom.arnbom(at)wwf.se) och lägger in obsar i Artportalen. Rapportera gärna ungefärligt antal, ungefärligt antal hannar respektive honor samt ungkullar och andra häckningskriterier. Är det möjligtvis så att de häckar på holmarna?

En fin plats att spana och lyssna till ejdrarna är uppe på berget som man når när man går/cyklar Tjustviksrundan från Farsta Slott och har passerat östra brofästet.
 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter