Ovanliga fågelgäster ger ibland upphov till nyhetsnotiser. I de flesta fall går sådana nyheter ut via vår Facebookgrupp. Ägretthäger, Lämshaga. Foto: Anne-Charlotte Bergenheim
Ovanliga fågelgäster ger ibland upphov till nyhetsnotiser. I de flesta fall går sådana nyheter ut via vår Facebookgrupp. Ägretthäger, Lämshaga. Foto: Anne-Charlotte Bergenheim

Nyheter

Nyhetsförmedlingen sker numera i första hand via vår trevliga Facebookgrupp, där alla medlemmar har möjlighet att göra inlägg och publicera bilder. Välkommen att gå med i gruppen, ta del av nyheter/bilder och bidra gärna själv också! Här på hemsidan publicerar vi endast vissa viktiga "större" nyheter. 

2016 > 11

Hemmesta sjöängs Bar & Bistro är nu öppen för säsongen, det vill säga de två fågelrestauranger som klubben driver tillsammans med kommunen. Kom och ta ett titt på gästerna!

Baren vid Hemmesta sjöäng. Foto Tom Arnbom
Baren vid Hemmesta sjöäng. Foto Tom Arnbom
Läs hela inlägget »

Värmdö Fågelklubb finns på plats hos Granngården i Mölnvik nu på lördag 12 november, kl. 11-15. Vi svarar på frågor inte minst om det aktuella ämnet vinterfågelmatning. I gengäld sponsrar Granngården de två fågelrestauranger som klubben driver tillsammans med kommunen, Hemmesta sjöängs Bar & Bistro.

Passa på att träffa några av oss i arbetsgruppen:
11.00-13.00:
Tom Arnbom, en klubbens mest kunniga företrädare, med ett stort engagemang i restaureringen av Hemmesta sjöäng och ansvarig för fågelinventeringen i området.
Majna Gemsjö, klubbens medlemsansvariga och redaktör för nyhetsbrev samt informationsutskick.
13.00-15.00:
Eva Stenvång Lindqvist, engagerad fågelskådare och journalist, författare bl.a. till böckerna Fåglarnas trädgård och Börja skåda fågel som kan köpas av oss under dagen. Eva är också en av grundarna till nätverket Rapphönan, för tjejer som skådar.
Yvonne Blombäck, har ett stort engagemang och kunskap om naturvårdsfrågor med fokus på samhällsplanering, miljövård och fågelskådning.

Läs hela inlägget »

Fåglar på Gotland och Värmdö - den prisbelönta fotografen Niclas Ahlberg besöker klubben, visar bilder och berättar.
Lokal: Gurraberg i Gustavsbergs centrum, rum Bion.
Tid: Fika från 18.00, föredraget börjar 18.30 och slutar senast 20.00
Ingen avgift, ingen föranmälan, Vi bjuder på fika.
På bilden en av Niclas bilder, av en spovsnäppa i motljus.

Läs hela inlägget »

Nyhetsarkiv

Nyhetsbrev och
informationsutskick

Vi informerar medlemmarna via  nyhetsbrev och informationsutskick  som distribueras via e-post. Du kan när som helst avbryta prenumerationen - klicka på en länk längst ned i nyhetsbrevet/utskicket.

Senaste nyhetsbreven/utskicken:
Nyhetsbrev nr 1 2024
Informationsutskick januari 2024
Informationsutskick sept. 2023